Siirry suoraan sisältöön

PARHAAT ARKIRUOAT

PARHAAT ARKIRUOAT MAISTUVAT KOKO PERHEELLE

Arkiruokavinkit ovat aina tervetulleita. Arkena ruuan valmistaminen saattaa olla vaivalloista, sillä pitkän työpäivän jälkeen ei jaksaisi tehdä enää mitään. Lapsiperheissä lapset pitää hakea tarhasta ja puuhaa riittää muutenkin koko illaksi. Siksi monet suosivat arkiruokana jotain yksinkertaista. Vaikka ruuan tekeminen olisi helppoa ja nopeaa, ruuan maun ei tarvitse olla yksipuolinen. Pienillä vinkeillä ja nikseillä ruokaan saa äkkiä uutta ilmettä. Kokeilemalla uutta maustetta voi nostaa vanhan suosikkiruuan uuteen eloon. Uusien makujen suhteen ei kannatta olla nirso, vaan niitä on hyvä kokeilla rohkeasti. Koskaan ei voi tietää, milloin uusi lempimaku tulee kohdalle.

Parhaat arkiruoat koostuvat perinteisistä suomalaisista ruokalajeista. Makaronilaatikko, jauhelihapihvit ja erilaiset kiusaukset ovat suomalaisten kestosuosikkeja. Parhaat kotiruoat muuttuvat kuitenkin koko ajan ja vaikutteita otetaan ulkomaalaisista keittiöistä.

PARHAAT ARKIRUOAT

PARHAAT KOTIRUOAT SYNTYVÄT YKSINKERTAISISTA AINEKSISTA

Helposti saatavat ja käsiteltävät ruoka-ainekset ovat hyvän kotiruoan perusta. Jauheliha on usein aterian perusta, sillä siitä voi valmistaa niin monenlaisia herkkuja. Jauhelihakastike syntyy nopeasti ja vaivattomasti, kun sen kanssa tarjoilee esimerkiksi perunamuusia ja ravitsevan salaatin.

Jauheliha sopii erinomaisesti myös monenlaisiin uunissa valmistettaviin ruokiin. Lasagne maittaa varmasti lapsille ja sen tekemistä voi helpottaa ostamalla valmiit kastikkeet. Jauhelihasta voi pyöritellä myös lihapullia, jotka voi lämmittää joko pannulla tai uunissa. Jos haluat terveellisemmän vaihtoehdon jauhelihalle, voit korvata sen erilaisilla kasvisvaihtoehdoilla, kuten kasvispyöryköillä tai soijarouheella.

PARHAAT ARKIRUOAT
PARHAAT ARKIRUOAT

KALA ON TERVEELLINEN VAIHTOEHTO

Suomalaisten ruokapöytiä koristaa myös erilaiset kalat, sillä me suomalaiset asumme tuhansien järvien maassa. Lisäksi pitkä rannikko varmistaa sen, että tuoretta kalaa on saatavilla aina. Uunikala on helppo ja nopea vaihtoehto. Lohen tai jonkin valkolihaisen kalan voi valmistaa kätevästi uunissa yhdessä tuoreiden yrttien kanssa. Kannattaa suosia sellaisia yrttejä, jotka kestävät hyvin lämpöä, kuten rosmariini.

Tuoreus ja laatu on tärkeää kalaa valitessa, sillä parhaat arkiruoat valmistuvat vain parhaista raaka-aineista. Esimerkiksi sisävesissä kasvatettu kirjolohi on erinomainen vaihtoehto ruokapöytään. Kalalajeja valitessa on hyvä muistaa, että kalat keräävät herkästi erilaisia jäänteitä vedestä. Tämän takia on hyvä vaihdella kalalajeja säännöllisesti. Esimerkiksi elohopea ja PCB imeytyvät kalaan herkästi, mutta pitoisuudet ovat onneksi pieniä.

PARHAAT ARKIRUOAT AUTTAVAT ARJESSA

Parhaat arkiruoat auttavat jaksamaan arjessa. Ravinteikas ja monipuolinen ravinto auttaa jaksamaan työelämässä. Lapset tarvitsevat kasvaessa erilaisia ravintoaineita paljon, joten ruoka on tärkeässä asemassa kaikkien kohdalla. Viikon ruoat kannattaa suunnitella jo hyvissä ajoin, sillä kun kattila kiehuu, pitää reseptit olla valmiina. Suunnitelmallisuus auttaa monipuolisen ravinnon saamisessa sekä helpottaa kaupassa käymistä. Ruoat voi valmistaa jo viikonlopun aikana ja pakastaa, jolloin viikolla ei tarvitse tehdä ruokaa töiden jälkeen.

Parhaat arkiruokavinkit sisältävät myös erilaisia keinoja, kuinka ruokaan liittyviä kustannuksia voi alentaa. Suomalaiset heittävät paljon ruokaa roskiin, mikä kertoo lähinnä siitä, että tietty suunnitelmallisuus puuttuu. Ruokakuluissa voi säästää huomattavasti, kun ei tee heräteostoksia kaupassa. Raaka-aineiden valinnassa voi myös ottaa huomioon sen, millä tavalla samaa raaka-ainetta voi käyttää monessa eri ruoassa.

PARHAAT ARKIRUOAT