Siirry suoraan sisältöön

VIIKONLOPPU-
RUOAT

VIIKONLOPPURUOAT OVAT NAUTTIMISTA VARTEN

Juhlaruoat tuovat arkeen kaivattua luksusta. Viikonloppuisiin ruokaan voi panostaa enemmän aikaa ja rahaa, sillä vapaa-aikaa on enemmän. Näin ollen ruokaan voi satsata arkea enemmän. Kaupasta voi ostaa herkullisia pihvejä, joiden kanssa maistuvat erilaiset lisukkeet. Jos pihvit tuntuvat liian tavanomaisilta, voit kokeilla esimerkiksi aasialaisen keittiön herkkuja. Erilaiset curryt voivat olla alkuun haastavia, sillä niiden maustemaailma on niin kovin erilainen kuin perinteisten suomalaisten ruokien. Pienen harjoittelun jälkeen voit kuitenkin loihtia aasialaisen keittiön ruokia helposti ja nopeasti. Kannattaa tutkia reseptejä myös oman terveyden näkökulmasta, sillä ruoka voi olla niin maittavaa kuin terveellistäkin.

Viikonloppuruoat eivät välttämättä vaadi pitkää valmistusaikaa. Itseään voi hemmotella tortilloilla ja muilla meksikolaisen keittiön herkuilla. Viikonloppuruokia on niin monenlaisia, että niistä löytää jokainen omansa ja jokaiseen tilanteeseen sopivan vaihtoehdon.

VIIKONLOPPURUOAT
VIIKONLOPPURUOAT

VAIHTELUA VIIKONLOPPURUOKIIN

Kaikilla on varmasti omat suosikkiruokansa, joita valmistaa mielellään juuri viikonloppuisin. Suomalaisten yksi suurimpia suosikkeja on ollut italialaiset ruoat, kuten spagetti bolognese ja lasagne. Ne ovat molemmat helppoja ruokia valmistaa ja niissä käytetään kaikille tuttuja raaka-aineita.

Keittoruoat ovat aina mainio vaihtoehto viikonloppuruoaksi. Ne saattavat alkuun kuulostaa arkisilta, mutta keittoruokia on moneen lähtöön ja parhaimmillaan ne tarjoavat unohtumattomia makuelämyksiä. Kalakeitosta voi tehdä välimerellisen vaihtoehdon lisäämällä siihen esimerkiksi yrttitahnaa. Kookosöljyjä ja -maitoa käyttämällä voit tehdä aasialaisen kalakeiton piristämään talvista sunnuntaipäivää. Kun laittaa chiliä joukkoon, niin pysyy varmasti lämpimänä!

LUKIJOIDEN KOKEMUKSIA

Olen käyttänyt sivuston vinkkejä viikonloppuruokien suunnitteluun aina silloin tällöin, jos olen halunnut vaihtelua. Mieheni ja lapseni pitävät siitä, että meillä syödään välillä uuden reseptin mukaan.
Maija K.
Kotiäiti, 42
Tutut viikonloppuruoat olivat erittäin mielekkäitä sen jälkeen, kun minun piti teettää hiustensiirto Turkissa. Tutut maut ja suomalaiset raaka-aineet tekivät paranemisprosessista helpomman, ja parhaat vinkit nappasin tältä sivustolta.
Marika N.
Kassatyöntekijä, 49
Suunnittelemme vaimoni kanssa aina viikonloppuruoat hyvisä ajoin etukäteen. Haluamme nauttia yhteisestä ajastamme herkullisen ruoat parissa. Kiehuu-sivusto on auttanut meitä löytämään uusia lempiruokia.
Matias H.
Varastotyöntekijä 28

JÄLKIRUOAT HEMMOTTELUUN

Viikonloppuisin ei pidä unohtaa tietenkään jälkiruokia, joilla saa suun makeaksi pääruoan jälkeen. Herkulliset jälkiruoat valmistuvat käden käänteessä, kunhan löytää sopivat reseptit. Jälkiruoan voi perustaa hedelmiin, marjoihin tai vaikkapa suklaaseen. Tietysti näitä ainesosia voi myös sekoittaa, jolloin makunautinto on taattu. Jos kaipaat jotain helppoa ja nopeaa, niin kiisselit tai legendaariset köyhät ritarit ovat hyviä vaihtoehtoja.

Jos haluat taas panostaa kunnolla, viikonloppuruoat voi valmistaa myös ajan ja hartauden kanssa. Kakut ovat tietysti hyvä vaihtoehto jälkiruoaksi, mutta ne vaativat enemmän aikaa. Niiden hyvä puoli on se, että kakuista riittää syötävää isommallekin porukalle. Juustokakut ovat monien mielestä suurinta herkkuja ja suklaata ei tietenkään kannata unohtaa. Myös piirakat ovat aina varma vaihtoehto.

TERVEELLISET VIIKONLOPPURUOAT

Viikonloppuruoat voivat olla myös terveellisiä, joten aina ei tarvitse laittaa suuria määriä sokeria ja rasvaa. Terveelliset ruuat sisältävät paljon tuoreita yrttejä ja vihanneksia. Vihanneksia ja juureksia on syytä suosia ilman keittämistä, sillä terveyttä edistävät ainesosat muutoin kiehuu pois. Lihassa kannattaa suosia kanaa tai kalaa ja jättää punainen liha pois. Majoneesi ja muut epäterveelliset kastikkeet tulee jättää pois ja suosia esimerkiksi maitopohjaisia vaihtoehtoja.

Juhlaruoat voivat olla samaan aikaan juhlavia, maukkaita ja terveellisiä. Viikonloppuisin voi käyttää laadukkaita raaka-aineita. Kala on aina hyvä vaihtoehto, ja jos haluaa panostaa terveellisyyteen, on hyvä ostaa vaalealihaisia kaloja. Ahven on hienostunut kala maultaan ja terveellisempi kuin rasvaiset serkkunsa, kuten lohikalat. Myös kuha on monien suosikki ja sopii kokonsa puolesta erinomaisesti suuremmallekin ihmisjoukolle.

VIIKONLOPPURUOAT