Näistä aineksista voi valmistaa terveellisiä iltapaloja

Marjat, siemenet ja jugurtti on terveellinen iltapala.

Moni saattaa luulla, että illalla syöminen olisi pahasta. Päinvastoin, sillä iltapala on osa ateriarytmiä. On monia terveellisiä iltapaloja, jotka eivät uhkaa painonhallintaa ja jotka sekä auttavat ruoansulatusta että helpottavat unen tuloa. Nälkäisenä ei kannata mennä nukkumaan. Ennen nukkumaanmenoa on hyvä syödä kevyitä, mutta ravitsevia ruoka-aineita. Terveellinen iltapala sisältää vain niukasti valkoisia jauhoja, sokeria ja rasvaa.

Terveellisiä iltapaloja on moneen makuun

Terveellinen iltapala sisältää proteiinia, jota saa esimerkiksi maustamattomasta rahkasta, jugurtista tai viilistä. Vaihtoehtoisesti proteiinin voi ottaa vähärasvaisesta juustosta tai leikkeleestä. Iltapalan on hyvä sisältää myös pitkäkestoisia hiilihydraatteja, joita saa täysjyväleivästä, -muroista tai myslistä. Hedelmistä tai marjoista saa iltapalaan makua ja väriä ilman lisättyä sokeria. Hyvälaatuisia kasvirasvoja saa iltapalaan siemenistä ja pähkinöistä tai kasviöljyä sisältävästä levitteestä.

Terveelliset ruuat lisäävät hyvinvointia ja antavat energiaa. Terveellinen ruokavalio takaa sen, että ihminen saa kaikki tarpeelliset vitamiinit ja hivenaineet. Hyvää ruokavaliota noudattava välttää turhat lyhytkestoiset hiilihydraatit, lisätyt sokerit ja kovat eläinperäiset rasvat. Tällaisesta ruoasta tulee hyvä olo, se tasapainottaa ruoansulatusta ja vaikuttaa yleiseen vireystasoon ja esimerkiksi ihon kuntoon.

Syö näitä ennen nukkumaanmenoa

Banaani saksanpähkinän kanssa vähentää närästystä ja auttaa unettomuuteen. Lämmin maito kanelilla maustettuna parantaa aineenvaihduntaa ja ruoansulatusta. Vähärasvainen jugurtti kauran kera suojaa suoliston bakteerikantaa ja auttaa nukahtamaan. Kreikkalainen jugurtti karpaloiden kanssa auttaa parantamaan vastuskykyä. Täysjyvävilja (esimerkiksi muroina) mantelimaidon kanssa sisältää kuituja ja ravintoaineita, jotka edistävät ruoansulatusta.