Siirry suoraan sisältöön

Tarkastelussa edulliset arkiruoat

Edulliset arkiruoat perunasta.

Se mitkä ovat parhaat, edulliset arkiruoat voi vaihdella niin maun, tilanteen kuin vaikkapa saatavilla olevien kauppojenkin mukaan. Edullisimmat arkiruoat nimittäin valmistuvat usein hyödyntämällä tarjouksia ja kulloinkin edullisesti saatavia tuotteita. Monet arkiset perusruoka-aineet muodostavat myös perustan monille erilaisille edullisilla ruoille. Lisukkeita muuttamalla saa helposti muokattua näistä perusraaka-aineista, kuten vaikkapa perunasta, mitä erilaisimpia ruokia niin, että kyllästymään ei pääse.

Edulliset arkiruoat perunaa ja riisiä hyödyntäen

Peruna ja riisi ovat monelta jo valmiiksi kotoa löytyviä, mutta myös erittäin edullisesti saatavia raaka-aineita, jotka taipuvat monipuolisesti eri resepteihin. Perunoiden pariksi voi tehdä erilaisia kastikkeita ja paisteja, mutta myös itse perunat taipuvat moneksi; kokeile vaikkapa höyrytettyjä perunoita, perunamuusia, kermaisia pippuriperunoita tai erilaisilla herkullisilla täytteillä täytettyjä uuniperunoita.

Riisi on täyttävä, terveellinen ja edullinen vaihtoehto. Sen kanssa voi hyödyntää esimerkiksi kanat, kasvikset ja monet muut lisukkeet ja raaka-aineet. Riisistä valmistuvat myös risotot tai etenkin talvisin maistuva riisipuuro. Monet muutkin perusraaka-aineet perunan ja riisin lisäksi voi hyödyntää erilaisissa valmiissa tai itse tuunatuissa edullisissa resepteissä. Kiehuu antaa runsaasti vinkkejä erilaisia reseptejä varten.

Muita edullisia ruokavaihtoehtoja

Edulliset reseptit eivät tarkoita, että pitäisi tinkiä mausta. Esimerkiksi pavut ovat edullinen, terveellinen ja hyvin nälkää pitävä vaihtoehto, jotka taipuvat moniin resepteihin. Etenkin kylmiä iltoja lämmittää loistavasti paprikalla ja chilillä maustettu tomaattinen papupata. Padan voi tarjota vaikkapa riisin tai valitsemiensa lisukkeiden kanssa.

Avainsanat: